Petter Solberg går over til rallycross

3f1cf0faa6e901ee269edec28f7a9a1aPetter Solberg er som alle vet den sjarmerende rallysjåføren fra Østfold som ikke alltid lykkes når han skal kommunisere noe på engelsk. Men fra 2012 har Petter Solberg holdt seg unna rallysporten, og satset på rallysporten og det nye VM-opplegget der i stedet. I 2014 ble han den første verdensmesteren i den nye sporten sin, og er med det den eneste som har vunnet VM i både rally og rallycross.

Solberg kom til rallycrossen etter en lang og variert karriere. Han hadde startet med radiostyrte biler i guttedagene, og senere konkurrert i bilcross. Fra midten på 1990-tallet, og frem til 2012, var han først og fremst rallykjører.

Det var like før jul i 2012 at det ble klart at Solberg ikke hadde kommet frem til noen ny avtale med Ford, som var laget hans på den tiden. Han nærmet seg allerede 40, og den eldste føreren i verdenseliten i rally. Mange mente at dette måtte være slutten for Solberg. Så feil kan man ta!

I stedet for å trekke seg tilbake, slik han jo med god samvittighet kunne gjort etter sine flotte seire og utallige millioner fra rallysporten, satset han på EM i rallycross. Da han heller ikke her fikk den lagstøtten han trengte, kjørte han i gang sitt eget lag med å bygge bil. Det gikk så bra at han allerede i sitt andre løp endte på tredjeplass. I neste løp ledet han finalen i siste runde, før bilen uheldigvis brøt sammen. Dette ble et mønster gjennom hele sesongen; Solberg dominerte ofte de innledende heatene, men endte opp med biltrøbbel når det virkelig gjaldt.

Etter sesongen kunne Solberg vise til et par imponerende pallplasseringer i sin aller første sesong, men samtidig var det klart at de mange mekaniske problemene gjorde det vanskelig for ham å hevde seg over tid.